Vastauksia Allergiaviikon kysymyksiin

Saimme Valtakunnallisen Allergiaviikon aikana runsaasti kysymyksiä liittyen hellävaraiseen hiusten- ja hiuspohjanhoitoon. Asiantuntijamme vastasivat kysymyksiin yhdessä Allergia- ja Astmayhdistyksen kanssa. Samankaltaisia kysymyksiä on saatettu yhdistellä.

1_3042

 

Hiustenhoito ja tuotteet

1. Varsinkin talvisin tarvitsen hellempää hiustenhoitoa.

Talvella suosittelemme hellävaraiseen hiustenhoitoon Cutrin Sensitive -tuotteita. Kokeile erityisen kosteuttavia ja hellävaraisia Sensitive Rescue -tuotteita. Hoitava ja syväkosteuttava shampoo ja hiuspohjaan jätettävä tehokosteuttaja ovat välitön apu kuiville hiuksille ja herkälle hiuspohjalle.

2. Muotoiluun pitoa puolipitkissä hiuksissa?

Pyyhekuiviin hiuksiin voi käyttää joko Sensitive Styling Moussea tai Sensitive Multispray monitoimisuihketta tuomaan pitoa ja rakennetta halutulle kampaukselle. Viimeistelyyn sopii Sensitive Finish it Hairspray.

3. Onko hajusteetonta shampoota ja mikä sopii raidoitetulle vaalealle hiukselle? Vaalennetuille hiuksille hoitovinkit?

Cutrin Sensitive-tuotteet ovat hajusteettomia. Vaalennetuille ja raidoitetuille hiuksille suosittelemme Sensitive Shampoota sekä Sensitive Foam Shampoota, kun hiukset tarvitsevat kevyemmän pesun. Hoitotuotteiksi suositellaan Sensitive Hoitoainetta ja erityisesti Sensitive Care Sprayta vaalennetun hiuksen päivittäiseen hoitoon.

4. Miten saa kunnolla hiukset joustaviksi ja kiiltäviksi?

Kannattaa suosia erityisen kosteuttavia tuotteita, jotta lopputulos olisi pehmeän elastinen ja kiiltävä. Kokeile Sensitive Rescue Shampoota ja Sensitive hoitoainetta. Hiuksiin jätettävä Sensitive Care Spray hoitosuihke kosteuttaa tehokkaasti, helpottaa käsiteltävyyttä ja antaa kiiltoa ja pehmeyttä hiuksille. Kiiltoa voi halutessaan lisätä myös öljyn avulla (esim. Arctic Berry Drops Shine Serum).

5. Tekeekö hiusten föönaus hallaa hiuksille, jos käyttää lämpösuojasuihkeita?

Föönin kuuma ilma saattaa kuivattaa hiusta, joten suojaavaa ja kosteuttavaa lämpösuojasuihketta kannattaa suihkaista föönaamisen pohjalle. Lämpösuojassa on kosteutta sitovia ainesosia ja se suojaa hiusta kuumuuden aiheuttamilta vaurioilta.

6. Tuuheampien hiusten salaisuus?

Kokeile Sensitive Multisprayta antamaan volyymia kampausten pohjalle. Myös Sensitive kuivashampoo on loistava tuote antamaan nopeasti tuuheutta, ilmavuutta ja rakennetta kuiville hiuksille.

Rasvoittuvat hiukset

1. Millaisella shampoolla kannattaa pestä murrosikää lähestyvän tyttären hiukset? Entä hoitoaine?

Suosittelemme Cutrin Sensitive Shampoota päivittäiseen pesuun. Mikäli hiukset ovat kovin helposti rasvoittuvat, Sensitive Foam Shampoolla tai Sensitive kuivashampoolla voi nopeasti raikastaa hiukset. Hiusten latvoihin suosittelemme Sensitive hoitoainetta. Jos hiukset ovat erityisen rasvaiset, suosittelemme Cutrin Bio+ Oil Control Shampoota hillitsemään talirauhasten toimintaa.

3. Tukkani rasvoittuu tyvestä ja latvat "rapisee"... Minulla on myös ohut tukka :/ Mutta hiusta on paljon!

Katso edellinen vastaus rasvoittuvaan hiuspohjaan. Kuiviin latvoihin voi sipaista esim. Repair ISM korjaavaa hoitoainetta palauttamaan hiusten elastisuuden.

 

Cutrin_sensitive_allergia3

Sähköiset hiukset

1. Sähköisten hiusten hellävarainen hoito?

Sähköisyys on erityisesti talvikauden ongelma. Suosittelemme sähköisten hiusten hellävaraiseen hoitoon kosteuttavaa Sensitive Rescue Shampoota sekä poishuuhdottavaa Sensitive Hoitoainetta. Hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet antavat hiuksille extrakosteutusta ja poistavat sähköisyyttä. Kokeile lentävien hiusten taltuttamiseen Sensitive Care Spray hoitosuihketta, joka antaa samalla pehmeyttä ja käsiteltävyyttä hiuksille.

Leijaileville hiuksille kannattaa myös valita harja, joka neutralisoi hiusten varausta ja näin ollen helpottaa hiusten hallittavuutta. Kokeile luonnonkuituista hiusharjaa vähentämään sähköisyyttä.

 

Kuivien hiusten hoito

1. Pitkät kuivat hiukset, miten hoidan?

Suosittelemme vaihtamaan hiustenhoitotuotteet syväkosteuttaviin tuotteisiin, jotka palauttavat hiusten kosteustasapainon. Kokeile hoitavaa ja tehokosteuttavaa Sensitive Rescue Shampoota päivittäiseen käyttöön. Levitä Sensitive hoitoainetta hiusten pituuksiin ja suihkuta lopuksi pyyhekuiviin hiuksiin extrakosteutusta Sensitive Care Spray hoitosuihkeella.

Hemmottele vaativia hiuksia välillä myös levittämällä latvoihin tehohoitavaa Repair ISM Intensive Care -hiusnaamiota. Naamio vahvistaa ja paikkaa vaurioituneen hiuksen rakennetta.

3. Miksi hiukset ovat kuivat melkeinpä aina vaikka niitä hoitaa? Ja miten saa hiuksien sähköisyyden vähenemään?

Hiukset voivat olla kuivat erilaisten kemiallisten käsittelyjen, kuten hiusten vaalentamisen jälkeen. Rakennevaurioitunut hius on karhea ja kiilloton. Myös ulkoilman lämpötilavaihtelut haihduttavat hiuksista lisää kosteutta, jolloin hiukset voivat olla rasittuneet ja elottoman näköiset. Suosittelemme käyttämään syväkosteuttavia tuotteita sekä hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. (Katso edellinen kohta sähköiset hiukset)

 

Hiuspohjan hoito

1. Millaiset tuotteet sopivat kuivalle ja herkälle päänahalle? Mitä suosittelette kutisevaan päänahkaan?

Kuivalle, herkälle ja kutisevalle hiuspohjalle kannattaa valita hellävaraisia ja kosteuttavia tuotteita. Kokeile tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen hiuspohjan hoitoon hajusteettomia Cutrin Sensitive Rescue -tuotteita. Dry Scalp Care Shampoon tehokosteuttavat aktiiviaineet rauhoittavat sekä suojaavat herkkää ja ärtyisää hiuspohjaa. Viimeistele hoito hiuspohjaan jätettävällä Dry Scalp Care Moisturizer tehokosteuttajalla, joka vie kiristävän tunteen mennessään.

Kutisevaan hiuspohjaan löytyy apua myös Cutrin Bio+ Balance -hoitosarjasta, joka ehkäisee kutinaa ja kuivan hilseen muodostumista. Tuotteiden avulla hiuspohjan pehmeys ja tasapaino palautuvat.

2. Hyviä vinkkejä ja tuotteita herkän ja nopeasti rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon?

Ks. edellinen vastaus herkän hiuspohjan hoidosta. Hiuspohjan rasvoittumista voi lisäksi hillitä Bio+ Oil Control -hoitosarjalla.

3. Voiko kuivashampoo ns. tukkia hiuspohjan?

Jos kuivashampoota käytetään satunnaisesti shampoopesun lomassa, siitä tuskin on päänahalle haittaa. Jos tavallinen shampoo korvataan kuivashampoolla jatkuvasti pesemättä sitä ja muita hiusten muotoilutuotteita välillä pois, voi kuivashampoo yhdessä talin, lian ja hiustuotejäämien kanssa kertyä päänahkaan ja aiheuttaa päänahan ongelmia, kuten kutinaa, punoitusta ja ärtymistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

4. Onko tämä jopa muotivillityksenä tunnettu kuivashampoolla pesu hiusnahalle hellävaraisempi hoitomuoto?

Vaikka olisi herkkäihoinen, ei shampoopesuja veden kanssa kannata välttää. Tuotteiksi kannattaa valita kuitenkin herkälle päänahalle tarkoitetut, hajusteettomat tuotteet. Kuivashampoo ihan hyvä vaihtoehto kiireiselle silloin, kun hiuksia ei ehditä pesemään. Shampoopesuja sillä ei kuitenkaan tule kokonaan korvata, vaan kuivashampoota käytetään tarvittaessa tavallisten pesujen välissä.  Jos päänahassa on ongelmia, kuten tali-ihottumaa, on pesu shampoolla ja vedellä erityisen tärkeää, koska shampoopesu vähentää päänahan rasvahiivojen määrää. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

5. Päänahassa välillä pahoin oireileva psoriasis, mikä olisi hyvä shampoo ja hoitoaine?

Päänahan psoriaasia tulisi pestä yleensä päivittäin, koska se vähentää päänahan hilsettä ja mikrobikasvustoa. Pari kertaa viikossa olisi hyvä käyttää ketokonatsolia sisältävää ns. hilseshampoota, joita saa apteekista ilman reseptiä. Muina päivinä pesuun käy hyvin normaali, hellävarainen ja päänahkaa kosteuttava shampoo. Ennen pesua hilsettä voi pehmentää öljyllä tai perusvoiteella ja pesun jälkeen hiuspohjaa voi myös hoitaa kosteuttavilla, hiuspohjaan tarkoitetuilla tuotteilla. Jos psoriaasi oireilee pahasti, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen tehokkaampien hoitojen saamiseksi. Psoriaasin hoitoon käytetään muuan muassa kortisoniliuoksia ja d-vitamiinijohdannaisia sisältäviä voiteita. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

6. Herkälle iholle sopiva hiusväri?

Hiuksia värjätessä on hyvä ensin tarkistaa, että päänahan iho on hyvässä kunnossa ja tarvittaessa hoitaa ihottumat pois ennen hiustenvärjäämistä. Tavallista kestoväriä hellempi vaihtoehto on esimerkiksi muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit tai hiusten raidoittaminen, jolloin väri ei ole samalla lailla kontaktissa päänahan kanssa, kuin koko väriä laitettaessa. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

7. Hiukset ovat tottuneet 2 x vko pesuun. Päänahka kaipaisi kuitenkin välillä tehokosteutusta, hajutonta ja hellää. Löytyisikö tällaista?

Cutrin Sensitive-tuotteet ovat täysin hajusteettomia. Hiuspohjan kosteuttamiseen suosittelemme hiuspohjaa hellivää Sensitive Rescue shampoota. Hiuspohjaa voi myös kosteuttaa päivittäin Sensitive Rescue Dry Scalp Care Moisturizer tehokosteuttajalla, joka ei rasvoita lainkaan hiusta.

 

allergia_sensitive_Cutrin

Hilse

1. Miten usein hilseilevän päänahan saa pestä?

Hiuspohjaongelmissa kannattaa kiinnittää huomiota pesutapaan. Kostutettuihin hiuksiin hierotaan shampoota vaahdoksi. Huuhdotaan huolellisesti lämpimällä vedellä (liian kuuma saattaa ärsyttää hiuspohjaa). Hiuksia voi tarvittaessa pestä päivittäin.

2. Minkälaisia tuotteita suosittelisitte kutisevalle ja hilseilevälle päänahalle? Sellaisia, jotka ei latista ja rasvoita hiuksia.

Kuivalle, kutisevalle ja hilsehtivälle hiuspohjalle suosittelemme kosteuttavia Bio+ Balance -tuotteita (shampoo, hoitoaine ja hiuspohjaan jätettävä tehohoito). Tuotteet tasapainottavat ja rauhoittavat hiuspohjaa ja ehkäisevät kuivaa hilsettä. Tuotteet ovat kevyitä, eivätkä latista hiuksia.

3. Mistä johtuu hilse, joka on sellaista pientä palloa ja miten sitä voisi ehkäistä?

Hilsehtivään rasvaiseen hiuspohjaan suosittelemme Bio+ Active -hoitosarjaa, joka tasapainottaa hiuspohjan rasvoittumista.

 

Hiustenlähtö

1. Kuinka estää liiallinen hiustenlähtö?

Liialliseen hiustenlähtöön on useita eri syitä ja jotta hiustenlähtöä voitaisiin estää, tulisikin ensin selvittää mistä liiallinen hiutenlähtö johtuu. Yleisimpiä syitä hiustenlähtöön ovat perinnölliset ja hormonaaliset syyt, pälvikalju tai päänahan sairaudet. Myös voimakas laihtuminen tai stressi voivat lisätä hiustenlähtöä. Kun syy hiustenlähtöön on selvillä, voidaan miettiä myös lääkettä tai keinoa sen estämiseksi. Suosittelenkin hakautumaan ensin lääkärin vastaanotolle selvittelemään syyt hiustenlähtöön. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

Tuotesuositukset ennenaikaiseen hiustenlähtöön: Naisille Cutrin Bio+ Energen -hoitosarja (Shampoo, hoitoaine ja hiuspohjaan jätettävä hoitoneste) ja miehille Bio+ Stimulant -hoitosarja (Shampoo ja hiuspohjaan jätettävä hoitoneste).

2. Ei kestä miehisyys eikä nenä tuoksuja. Mun tukkani on lopettanut kasvamisen. Olisko tähän jotain hajusteetonta tököttiä olemaasa?

Bio+ Stimulant -sarjasta löytyy kaksi miesten ennenaikaiseen hiustenlähtöön tarkoitettua tuotetta: Stimulant Shampoo ja hiuspohjaan jätettävä Stimulant Serum. Tuotteissa on mieto, raikas hajuste.

3. Olisin tiedustellut tyttäreni 14v. puolesta, mistä mahtaa johtua kun häneltä lähtee harjatessa suhteellisen paljon hiuksia? häntä on tutkittu mutta mitään syytä ei ole löytynyt. Nyt hän käyttää allergiseen päänahkaan tarkoitettua shampoota. Tuloksista ei vielä voi sanoa kun on käyttänyt niin vähän aikaa.

Hiuksia irtoaa päivässä normaalisti noin 100-150. Jos hiukset ovat pitkät, huomaa hiustenlähdön helpommin. Pitkät hiukset näkyvät lyhyitä helpommin harjassa, vaatteissa ja suihkussa ja joka paikasta löytyvien hiusten takia hiustenlähtö voi tuntua runsaalta. Joskus hiuksia voi myös lähteä tavallista enemmän ilman mitään erityistä syytä ja tilanne korjaantuu ajan mittaan itsestään. Jos hiuksia kuitenkin lähtee pidemmän aikaa selvästi normaalia enemmän, on asiaa syytä tutkia, koska hiustenlähdön syynä voi myös olla erilaiset sairaudet. Hellävarainen shampoo on varmasti ihan hyvä vaihtoehto hiusten pesuun, mutta jos kyse on selvästi poikkeavasti hiustenlähdöstä, suosittelen hakeutumaan uudelleen lisätutkimuksiin hiustenlähdön syyn selvittämiseksi. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

 

Yliherkkyys ja tuoksut

1. Millainen olisi paras shampoo tuoksuyliherkälle ja herkkäihoiselle teinipojalle?

Hellävarainen Sensitive Shampoo soveltuu päivittäiseen hiustenpesuun. Tuote on täysin hajusteeton eikä sisällä yleisimpiä allergisoivia ainesosia.

2. En ole uskaltanut käyttää muotoiluaineita, sillä ne tuoksuvat liikaa. Pää on ihan littana ja olisi kiva joskus tehdä jotain. Vinkkejä hajusteettomasta tuotteesta?

Suosittelemme kokeilemaan hajusteettomia Sensitive muotoilutuotteita, esim. Sensitive Hairspray ja Styling Moussesta löytyy 100 ml minipakkaus. Tuotteen ainesosista johtuen tuotteella on oma ominaistuoksunsa, jota ei ole ”peitetty” hajusteella.

Cutrin_Sensitive_allergia

3. Onko miten yleistä iän mukanaan tuoma tuoksuherkkyys? Nuorena ei vaivannut lainkaan.

Väestöstämme 10-40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä ja tyypillisimmin oireista kärsivät ovat keski-ikäisiä naisia, mutta oireita on myös miehillä ja lapsilla. Osalla oireet voivat alkaa jo lapsuudessa, mutta on hyvin tyypillistä, että oireet alkavat vasta aikuisiällä ja pahenevat pikkuhiljaa. Syntymekanismi tuoksuyliherkkyydelle on vielä tuntematon. (Merike /Allergia- ja astmayhdistys)

4. Mitkä hiusvärit sopisivat yliherkälle?

Jos kyse on parafenyleenidiamiiniallergiasta, vaihtoehtoja tavallisille kesto- ja kevytväreille ovat muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit, vaalennusaine tai puhtaat kasvivärit. Vaikka nämä useimmiten sopivatkin parafenyleenidiamiiniallergiselle, täytyy muistaa, että myös näille vaihtoehdoille voi olla allerginen. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhditys)

5. Onko kaupan hiusväreistä joku miedompi kuin joku toinen merkki?

Tavallista kestoväriä hellempiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit tai hiusten raidoittaminen, jolloin väri/raita-aine ei ole samalla lailla kontaktissa päänahan kanssa, kuin kokoväriä laitettaessa. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhditys)

 

Oireet

1. Saan migreenioireita hiuslakoista, mutta en muista muotoilutuotteista. Vaihteleeko lakkojen koostumus vai luovutanko ja lopetan käytön?

Lakkojen koostumus vaihtelee. Cutrinin Chooz -sarjasta löytyy aerosoliton Fixing Spray hiuskiinne, joka toimii mekaanisella pumpulla.

 

Ainesosat

1. Mistä näkee onko hiustuotteessa käytetty eläinperäisiä tuotteita, olen kala-allergikko?

Cutrin Sensitive-sarjassa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

2. Nyt kun on vähän parjattu noita sulfaatteja, niin onko niitä Cutrin sensitive tuotteissa?

Cutrin-tuotteiden ainesosaluetteloista voi tarkistaa tuotteen sisältämät ainesosat.

3. Onko Cutrinin tuotteita testattu eläimillä?

Cutrin ei tee eikä teetä eläinkokeita raaka-aineille tai tuotteille. Cutrin noudattaa EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää eläinkokeet.

4. Käytättekö ollenkaan tuotteissanne silikonia? Miten saisin hiuksia lyhyessä ajassa tuuheammaksi?

Silikonia tunnetaan monia eri tyyppisiä; öljyjä, haihtuvia ja esim. vesiliukoisia. Käytämme tuotteissa silikonia, mikäli se on tuotteen ominaisuuksien kannalta tarpeellinen. Silikonia välttelevän kannatta tutustua Cutrin Sensitive-sarjaan.

Hiuksiin saa pikaisesti tuuheutta suihkaisemalla Sensitive kuivashampoota kuiviin hiuksiin tai Sensitive Multisprayta föönauksen alle.

Saimme Valtakunnallisen Allergiaviikon aikana runsaasti kysymyksiä liittyen hellävaraiseen hiusten- ja hiuspohjanhoitoon. Asiantuntijamme vastasivat kysymyksiin yhdessä Allergia- ja Astmayhdistyksen kanssa. Samankaltaisia kysymyksiä on saatettu yhdistellä.

1_3042

 

Hiustenhoito ja tuotteet

1. Varsinkin talvisin tarvitsen hellempää hiustenhoitoa.

Talvella suosittelemme hellävaraiseen hiustenhoitoon Cutrin Sensitive -tuotteita. Kokeile erityisen kosteuttavia ja hellävaraisia Sensitive Rescue -tuotteita. Hoitava ja syväkosteuttava shampoo ja hiuspohjaan jätettävä tehokosteuttaja ovat välitön apu kuiville hiuksille ja herkälle hiuspohjalle.

2. Muotoiluun pitoa puolipitkissä hiuksissa?

Pyyhekuiviin hiuksiin voi käyttää joko Sensitive Styling Moussea tai Sensitive Multispray monitoimisuihketta tuomaan pitoa ja rakennetta halutulle kampaukselle. Viimeistelyyn sopii Sensitive Finish it Hairspray.

3. Onko hajusteetonta shampoota ja mikä sopii raidoitetulle vaalealle hiukselle? Vaalennetuille hiuksille hoitovinkit?

Cutrin Sensitive-tuotteet ovat hajusteettomia. Vaalennetuille ja raidoitetuille hiuksille suosittelemme Sensitive Shampoota sekä Sensitive Foam Shampoota, kun hiukset tarvitsevat kevyemmän pesun. Hoitotuotteiksi suositellaan Sensitive Hoitoainetta ja erityisesti Sensitive Care Sprayta vaalennetun hiuksen päivittäiseen hoitoon.

4. Miten saa kunnolla hiukset joustaviksi ja kiiltäviksi?

Kannattaa suosia erityisen kosteuttavia tuotteita, jotta lopputulos olisi pehmeän elastinen ja kiiltävä. Kokeile Sensitive Rescue Shampoota ja Sensitive hoitoainetta. Hiuksiin jätettävä Sensitive Care Spray hoitosuihke kosteuttaa tehokkaasti, helpottaa käsiteltävyyttä ja antaa kiiltoa ja pehmeyttä hiuksille. Kiiltoa voi halutessaan lisätä myös öljyn avulla (esim. Arctic Berry Drops Shine Serum).

5. Tekeekö hiusten föönaus hallaa hiuksille, jos käyttää lämpösuojasuihkeita?

Föönin kuuma ilma saattaa kuivattaa hiusta, joten suojaavaa ja kosteuttavaa lämpösuojasuihketta kannattaa suihkaista föönaamisen pohjalle. Lämpösuojassa on kosteutta sitovia ainesosia ja se suojaa hiusta kuumuuden aiheuttamilta vaurioilta.

6. Tuuheampien hiusten salaisuus?

Kokeile Sensitive Multisprayta antamaan volyymia kampausten pohjalle. Myös Sensitive kuivashampoo on loistava tuote antamaan nopeasti tuuheutta, ilmavuutta ja rakennetta kuiville hiuksille.

Rasvoittuvat hiukset

1. Millaisella shampoolla kannattaa pestä murrosikää lähestyvän tyttären hiukset? Entä hoitoaine?

Suosittelemme Cutrin Sensitive Shampoota päivittäiseen pesuun. Mikäli hiukset ovat kovin helposti rasvoittuvat, Sensitive Foam Shampoolla tai Sensitive kuivashampoolla voi nopeasti raikastaa hiukset. Hiusten latvoihin suosittelemme Sensitive hoitoainetta. Jos hiukset ovat erityisen rasvaiset, suosittelemme Cutrin Bio+ Oil Control Shampoota hillitsemään talirauhasten toimintaa.

3. Tukkani rasvoittuu tyvestä ja latvat "rapisee"... Minulla on myös ohut tukka :/ Mutta hiusta on paljon!

Katso edellinen vastaus rasvoittuvaan hiuspohjaan. Kuiviin latvoihin voi sipaista esim. Repair ISM korjaavaa hoitoainetta palauttamaan hiusten elastisuuden.

 

Cutrin_sensitive_allergia3

Sähköiset hiukset

1. Sähköisten hiusten hellävarainen hoito?

Sähköisyys on erityisesti talvikauden ongelma. Suosittelemme sähköisten hiusten hellävaraiseen hoitoon kosteuttavaa Sensitive Rescue Shampoota sekä poishuuhdottavaa Sensitive Hoitoainetta. Hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet antavat hiuksille extrakosteutusta ja poistavat sähköisyyttä. Kokeile lentävien hiusten taltuttamiseen Sensitive Care Spray hoitosuihketta, joka antaa samalla pehmeyttä ja käsiteltävyyttä hiuksille.

Leijaileville hiuksille kannattaa myös valita harja, joka neutralisoi hiusten varausta ja näin ollen helpottaa hiusten hallittavuutta. Kokeile luonnonkuituista hiusharjaa vähentämään sähköisyyttä.

 

Kuivien hiusten hoito

1. Pitkät kuivat hiukset, miten hoidan?

Suosittelemme vaihtamaan hiustenhoitotuotteet syväkosteuttaviin tuotteisiin, jotka palauttavat hiusten kosteustasapainon. Kokeile hoitavaa ja tehokosteuttavaa Sensitive Rescue Shampoota päivittäiseen käyttöön. Levitä Sensitive hoitoainetta hiusten pituuksiin ja suihkuta lopuksi pyyhekuiviin hiuksiin extrakosteutusta Sensitive Care Spray hoitosuihkeella.

Hemmottele vaativia hiuksia välillä myös levittämällä latvoihin tehohoitavaa Repair ISM Intensive Care -hiusnaamiota. Naamio vahvistaa ja paikkaa vaurioituneen hiuksen rakennetta.

3. Miksi hiukset ovat kuivat melkeinpä aina vaikka niitä hoitaa? Ja miten saa hiuksien sähköisyyden vähenemään?

Hiukset voivat olla kuivat erilaisten kemiallisten käsittelyjen, kuten hiusten vaalentamisen jälkeen. Rakennevaurioitunut hius on karhea ja kiilloton. Myös ulkoilman lämpötilavaihtelut haihduttavat hiuksista lisää kosteutta, jolloin hiukset voivat olla rasittuneet ja elottoman näköiset. Suosittelemme käyttämään syväkosteuttavia tuotteita sekä hiuksiin jätettävää hoitosuihketta. (Katso edellinen kohta sähköiset hiukset)

 

Hiuspohjan hoito

1. Millaiset tuotteet sopivat kuivalle ja herkälle päänahalle? Mitä suosittelette kutisevaan päänahkaan?

Kuivalle, herkälle ja kutisevalle hiuspohjalle kannattaa valita hellävaraisia ja kosteuttavia tuotteita. Kokeile tehokkaaseen, mutta hellävaraiseen hiuspohjan hoitoon hajusteettomia Cutrin Sensitive Rescue -tuotteita. Dry Scalp Care Shampoon tehokosteuttavat aktiiviaineet rauhoittavat sekä suojaavat herkkää ja ärtyisää hiuspohjaa. Viimeistele hoito hiuspohjaan jätettävällä Dry Scalp Care Moisturizer tehokosteuttajalla, joka vie kiristävän tunteen mennessään.

Kutisevaan hiuspohjaan löytyy apua myös Cutrin Bio+ Balance -hoitosarjasta, joka ehkäisee kutinaa ja kuivan hilseen muodostumista. Tuotteiden avulla hiuspohjan pehmeys ja tasapaino palautuvat.

2. Hyviä vinkkejä ja tuotteita herkän ja nopeasti rasvoittuvan hiuspohjan hoitoon?

Ks. edellinen vastaus herkän hiuspohjan hoidosta. Hiuspohjan rasvoittumista voi lisäksi hillitä Bio+ Oil Control -hoitosarjalla.

3. Voiko kuivashampoo ns. tukkia hiuspohjan?

Jos kuivashampoota käytetään satunnaisesti shampoopesun lomassa, siitä tuskin on päänahalle haittaa. Jos tavallinen shampoo korvataan kuivashampoolla jatkuvasti pesemättä sitä ja muita hiusten muotoilutuotteita välillä pois, voi kuivashampoo yhdessä talin, lian ja hiustuotejäämien kanssa kertyä päänahkaan ja aiheuttaa päänahan ongelmia, kuten kutinaa, punoitusta ja ärtymistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

4. Onko tämä jopa muotivillityksenä tunnettu kuivashampoolla pesu hiusnahalle hellävaraisempi hoitomuoto?

Vaikka olisi herkkäihoinen, ei shampoopesuja veden kanssa kannata välttää. Tuotteiksi kannattaa valita kuitenkin herkälle päänahalle tarkoitetut, hajusteettomat tuotteet. Kuivashampoo ihan hyvä vaihtoehto kiireiselle silloin, kun hiuksia ei ehditä pesemään. Shampoopesuja sillä ei kuitenkaan tule kokonaan korvata, vaan kuivashampoota käytetään tarvittaessa tavallisten pesujen välissä.  Jos päänahassa on ongelmia, kuten tali-ihottumaa, on pesu shampoolla ja vedellä erityisen tärkeää, koska shampoopesu vähentää päänahan rasvahiivojen määrää. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

5. Päänahassa välillä pahoin oireileva psoriasis, mikä olisi hyvä shampoo ja hoitoaine?

Päänahan psoriaasia tulisi pestä yleensä päivittäin, koska se vähentää päänahan hilsettä ja mikrobikasvustoa. Pari kertaa viikossa olisi hyvä käyttää ketokonatsolia sisältävää ns. hilseshampoota, joita saa apteekista ilman reseptiä. Muina päivinä pesuun käy hyvin normaali, hellävarainen ja päänahkaa kosteuttava shampoo. Ennen pesua hilsettä voi pehmentää öljyllä tai perusvoiteella ja pesun jälkeen hiuspohjaa voi myös hoitaa kosteuttavilla, hiuspohjaan tarkoitetuilla tuotteilla. Jos psoriaasi oireilee pahasti, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen tehokkaampien hoitojen saamiseksi. Psoriaasin hoitoon käytetään muuan muassa kortisoniliuoksia ja d-vitamiinijohdannaisia sisältäviä voiteita. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

6. Herkälle iholle sopiva hiusväri?

Hiuksia värjätessä on hyvä ensin tarkistaa, että päänahan iho on hyvässä kunnossa ja tarvittaessa hoitaa ihottumat pois ennen hiustenvärjäämistä. Tavallista kestoväriä hellempi vaihtoehto on esimerkiksi muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit tai hiusten raidoittaminen, jolloin väri ei ole samalla lailla kontaktissa päänahan kanssa, kuin koko väriä laitettaessa. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

7. Hiukset ovat tottuneet 2 x vko pesuun. Päänahka kaipaisi kuitenkin välillä tehokosteutusta, hajutonta ja hellää. Löytyisikö tällaista?

Cutrin Sensitive-tuotteet ovat täysin hajusteettomia. Hiuspohjan kosteuttamiseen suosittelemme hiuspohjaa hellivää Sensitive Rescue shampoota. Hiuspohjaa voi myös kosteuttaa päivittäin Sensitive Rescue Dry Scalp Care Moisturizer tehokosteuttajalla, joka ei rasvoita lainkaan hiusta.

 

allergia_sensitive_Cutrin

Hilse

1. Miten usein hilseilevän päänahan saa pestä?

Hiuspohjaongelmissa kannattaa kiinnittää huomiota pesutapaan. Kostutettuihin hiuksiin hierotaan shampoota vaahdoksi. Huuhdotaan huolellisesti lämpimällä vedellä (liian kuuma saattaa ärsyttää hiuspohjaa). Hiuksia voi tarvittaessa pestä päivittäin.

2. Minkälaisia tuotteita suosittelisitte kutisevalle ja hilseilevälle päänahalle? Sellaisia, jotka ei latista ja rasvoita hiuksia.

Kuivalle, kutisevalle ja hilsehtivälle hiuspohjalle suosittelemme kosteuttavia Bio+ Balance -tuotteita (shampoo, hoitoaine ja hiuspohjaan jätettävä tehohoito). Tuotteet tasapainottavat ja rauhoittavat hiuspohjaa ja ehkäisevät kuivaa hilsettä. Tuotteet ovat kevyitä, eivätkä latista hiuksia.

3. Mistä johtuu hilse, joka on sellaista pientä palloa ja miten sitä voisi ehkäistä?

Hilsehtivään rasvaiseen hiuspohjaan suosittelemme Bio+ Active -hoitosarjaa, joka tasapainottaa hiuspohjan rasvoittumista.

 

Hiustenlähtö

1. Kuinka estää liiallinen hiustenlähtö?

Liialliseen hiustenlähtöön on useita eri syitä ja jotta hiustenlähtöä voitaisiin estää, tulisikin ensin selvittää mistä liiallinen hiutenlähtö johtuu. Yleisimpiä syitä hiustenlähtöön ovat perinnölliset ja hormonaaliset syyt, pälvikalju tai päänahan sairaudet. Myös voimakas laihtuminen tai stressi voivat lisätä hiustenlähtöä. Kun syy hiustenlähtöön on selvillä, voidaan miettiä myös lääkettä tai keinoa sen estämiseksi. Suosittelenkin hakautumaan ensin lääkärin vastaanotolle selvittelemään syyt hiustenlähtöön. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

Tuotesuositukset ennenaikaiseen hiustenlähtöön: Naisille Cutrin Bio+ Energen -hoitosarja (Shampoo, hoitoaine ja hiuspohjaan jätettävä hoitoneste) ja miehille Bio+ Stimulant -hoitosarja (Shampoo ja hiuspohjaan jätettävä hoitoneste).

2. Ei kestä miehisyys eikä nenä tuoksuja. Mun tukkani on lopettanut kasvamisen. Olisko tähän jotain hajusteetonta tököttiä olemaasa?

Bio+ Stimulant -sarjasta löytyy kaksi miesten ennenaikaiseen hiustenlähtöön tarkoitettua tuotetta: Stimulant Shampoo ja hiuspohjaan jätettävä Stimulant Serum. Tuotteissa on mieto, raikas hajuste.

3. Olisin tiedustellut tyttäreni 14v. puolesta, mistä mahtaa johtua kun häneltä lähtee harjatessa suhteellisen paljon hiuksia? häntä on tutkittu mutta mitään syytä ei ole löytynyt. Nyt hän käyttää allergiseen päänahkaan tarkoitettua shampoota. Tuloksista ei vielä voi sanoa kun on käyttänyt niin vähän aikaa.

Hiuksia irtoaa päivässä normaalisti noin 100-150. Jos hiukset ovat pitkät, huomaa hiustenlähdön helpommin. Pitkät hiukset näkyvät lyhyitä helpommin harjassa, vaatteissa ja suihkussa ja joka paikasta löytyvien hiusten takia hiustenlähtö voi tuntua runsaalta. Joskus hiuksia voi myös lähteä tavallista enemmän ilman mitään erityistä syytä ja tilanne korjaantuu ajan mittaan itsestään. Jos hiuksia kuitenkin lähtee pidemmän aikaa selvästi normaalia enemmän, on asiaa syytä tutkia, koska hiustenlähdön syynä voi myös olla erilaiset sairaudet. Hellävarainen shampoo on varmasti ihan hyvä vaihtoehto hiusten pesuun, mutta jos kyse on selvästi poikkeavasti hiustenlähdöstä, suosittelen hakeutumaan uudelleen lisätutkimuksiin hiustenlähdön syyn selvittämiseksi. (Merike /Allergia- ja Astmayhdistys)

 

Yliherkkyys ja tuoksut

1. Millainen olisi paras shampoo tuoksuyliherkälle ja herkkäihoiselle teinipojalle?

Hellävarainen Sensitive Shampoo soveltuu päivittäiseen hiustenpesuun. Tuote on täysin hajusteeton eikä sisällä yleisimpiä allergisoivia ainesosia.

2. En ole uskaltanut käyttää muotoiluaineita, sillä ne tuoksuvat liikaa. Pää on ihan littana ja olisi kiva joskus tehdä jotain. Vinkkejä hajusteettomasta tuotteesta?

Suosittelemme kokeilemaan hajusteettomia Sensitive muotoilutuotteita, esim. Sensitive Hairspray ja Styling Moussesta löytyy 100 ml minipakkaus. Tuotteen ainesosista johtuen tuotteella on oma ominaistuoksunsa, jota ei ole ”peitetty” hajusteella.

Cutrin_Sensitive_allergia

3. Onko miten yleistä iän mukanaan tuoma tuoksuherkkyys? Nuorena ei vaivannut lainkaan.

Väestöstämme 10-40 % kärsii tuoksuyliherkkyydestä ja tyypillisimmin oireista kärsivät ovat keski-ikäisiä naisia, mutta oireita on myös miehillä ja lapsilla. Osalla oireet voivat alkaa jo lapsuudessa, mutta on hyvin tyypillistä, että oireet alkavat vasta aikuisiällä ja pahenevat pikkuhiljaa. Syntymekanismi tuoksuyliherkkyydelle on vielä tuntematon. (Merike /Allergia- ja astmayhdistys)

4. Mitkä hiusvärit sopisivat yliherkälle?

Jos kyse on parafenyleenidiamiiniallergiasta, vaihtoehtoja tavallisille kesto- ja kevytväreille ovat muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit, vaalennusaine tai puhtaat kasvivärit. Vaikka nämä useimmiten sopivatkin parafenyleenidiamiiniallergiselle, täytyy muistaa, että myös näille vaihtoehdoille voi olla allerginen. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhditys)

5. Onko kaupan hiusväreistä joku miedompi kuin joku toinen merkki?

Tavallista kestoväriä hellempiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi muutamissa pesuissa poislähtevät suoravärit tai hiusten raidoittaminen, jolloin väri/raita-aine ei ole samalla lailla kontaktissa päänahan kanssa, kuin kokoväriä laitettaessa. Jos hiusväreistä on aikaisemmin tullut oireita, tulee allergianmahdollisuus selvittää ennen hiusten uudelleen värjäämistä. (Merike /Allergia- ja Astmayhditys)

 

Oireet

1. Saan migreenioireita hiuslakoista, mutta en muista muotoilutuotteista. Vaihteleeko lakkojen koostumus vai luovutanko ja lopetan käytön?

Lakkojen koostumus vaihtelee. Cutrinin Chooz -sarjasta löytyy aerosoliton Fixing Spray hiuskiinne, joka toimii mekaanisella pumpulla.

 

Ainesosat

1. Mistä näkee onko hiustuotteessa käytetty eläinperäisiä tuotteita, olen kala-allergikko?

Cutrin Sensitive-sarjassa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

2. Nyt kun on vähän parjattu noita sulfaatteja, niin onko niitä Cutrin sensitive tuotteissa?

Cutrin-tuotteiden ainesosaluetteloista voi tarkistaa tuotteen sisältämät ainesosat.

3. Onko Cutrinin tuotteita testattu eläimillä?

Cutrin ei tee eikä teetä eläinkokeita raaka-aineille tai tuotteille. Cutrin noudattaa EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää eläinkokeet.

4. Käytättekö ollenkaan tuotteissanne silikonia? Miten saisin hiuksia lyhyessä ajassa tuuheammaksi?

Silikonia tunnetaan monia eri tyyppisiä; öljyjä, haihtuvia ja esim. vesiliukoisia. Käytämme tuotteissa silikonia, mikäli se on tuotteen ominaisuuksien kannalta tarpeellinen. Silikonia välttelevän kannatta tutustua Cutrin Sensitive-sarjaan.

Hiuksiin saa pikaisesti tuuheutta suihkaisemalla Sensitive kuivashampoota kuiviin hiuksiin tai Sensitive Multisprayta föönauksen alle.