CUTRIN X MYCLIPS – HYVÄÄ HIUSNAUHOILLA

#CUTRINSYDANMYCLIPS

CUTRIN x MYClips -projektilla haluamme yhdessä Hiusstudio Muodon ja MYClips Finlandin perustajan Minna Haantaus-Pekarilan kanssa lisätä tietoisuutta hiuksettomuudesta sekä tarjota uuden vaihtoehdon peruukille alopeetikon arkea helpottamaan.
Alopecia areata eli pälvikalju tarkoittaa hiusten, joskus myös muiden ihokarvojen irtoamista tarkkarajaiselta alueelta ilman näkyvää tulehdusta. Perussyy on edelleen tuntematon, alopecia areata onkin luokiteltu tulehdukselliseksi autoimmuunisairaudeksi. Sairaus voi puhjeta missä iässä tahansa ja sitä esiintyy yhtä paljon sekä miehillä, että naisilla. Lue lisää alopeciasta täältä.

ILMAVAMPI VAIHTOEHTO PERUUKILLE

MYClips-hiusnauhat ovat uusi käsityönä valmistettava vaihtoehto peruukeille. Esimerkiksi kesällä aitohiusperuukki on välillä liian kuuma ja tukala käyttää. MYClipsit ovat ilmavammat hiuspohjalle ja säästävät peruukkia urheiluharrastuksissa, kävelyllä tai vaikkapa pihatöissä hikoillessa. Klipsit kiinnitetään aluspipoon ja päälle laitetaan mieluinen hattu, lippis tai huivi.

Klipsit voidaan solmia omista tai lahjoitetuista hiuksista tai vaikkapa uusiokäyttää oma tarpeettomaksi jäänyt aitohiusperuukki.

UPEITA MYCLIPSEJÄ UPEILLE NAISILLE

Minna on solminut projektiin lahjoitettuna saaduista hiuksista punontatekniikalla hiusnauhaa kolmelle upealle ja rohkeasti projektiimme mukaan lähteneelle naiselle. Heillä alopecia on syy hiuksettomuuteen. Mallimme testaavat MYClipsejä omassa arjessaan ja jakavat kokemuksensa. Näin MYClipsejä voidaan kehittää edelleen sekä tarjota inspiraatiota niiden käyttöön eri tilanteissa.
”MYClips-hiusnauhoja ja Cutrinia yhdistää vastuullisuus, kierrättäminen ja pohjoismaisen hiuslaadun vahva asiantuntemus.” toteaa Minna Haantaus-Pekarila, Hiusstudio Muodosta ja kertoo uniikkien MYClips-hiusnauhojen kysynnän lisääntyneen nopeasti. ”MYClipseja olen valmistanut sekä henkilöiden omista hiuksista, että jonkun toisen henkilön lahjoittamista hiuksista. Omien hiusten hyödyntäminen onnistuu silloin, kun hiusten lähtö osataan ennakoida ja hiukset saadaan talteen ennen niiden irtoamista. Tällaisia lyhytaikaisen hiuksettomuuden tilanteita esiintyy esimerkiksi sytostaattihoidon yhteydessä.”

Alopeetikoille hiuksettomuus on pysyvää. Heille MYClipsit tuovat vaihtelua arkeen ja pienellä tuunaamisella myös uutta ilmettä juhlaan. MYClipsit ovat oiva tapa tuoda vaihtelua myös peruukin käyttöön; muutama eri sävyinen MYClips peruukkiin kiinnitettynä antaa peruukillekin uutta ilmettä. MYClipsien käyttöikää pidentää se, että ne on helppo sävyttää ja osin vaalentaa mieluisiksi myöhemminkin.

”Kiitän Cutrinia yhteistyöehdotuksesta. Tämä projekti on ollut mielenkiintoinen. Kuvauspäivä, tutustuminen ihaniin malleihimme – Katriin, Tanjaan ja Katjaan – sekä tietysti mielettömän hienot kuvat, joita ammattilaisten voimin syntyi, on upea kokemus.” Minna ylistää ja jatkaa: ”Päivän aikana vahvistui se, että MYClipseille on tarvetta. Alopeciaan liittyy edelleen liikaa häpeän tunteita ja piilottelua. Tätä haluan auttaa vähentämään MYClipseilla. Vaikkakin olen vahvasti sitä mieltä, että syvin kauneus syntyy sisältä ja näkyy kaikille hymynä, positiivisena asenteena ja elämän ilona – oli hiuksia tai ei.”

MYCLIPSIEN VÄRJÄYS JA HOITO

Luonnonhiuksista solmitut valmiit MYClipsit pestiin ja hoidettiin hienolaatuisen hiuksemme erityistarpeisiin suunnitelluilla, tuoksuttomilla CUTRIN VIENO -tuotteilla. Klipsit on selvitetty hellästi ja annettu kuivua pyyhkeen päällä yön yli. Käsittelemättömät hiukset viimeisteltiin CUTRIN AURORA -värisarjan kauniilla demisävyillä. AURORA takaa intensiivisen ja tasaisen, mutta samalla eloisan ja luonnollisen lopputuloksen. Sarjan kaikki värisävyt on suunniteltu korostamaan pohjoismaisen, vaalean hiuksen kauneutta.
”Hiuslisäkkeiden värjäys on mielestäni erittäin tärkeä työvaihe, jossa hiukset personoidaan käyttäjälle sopivaksi. Sävyvalintojen sekä käytetyn väritekniikan on asetuttava asiakkaan tyyliin ja trendimieltymyksiin. Minnan käyttämät tekniikat ja värivalinnat on tarkoin mietitty jokaisen mallin tyylin ja värimieltymysten mukaan, sekä ihon ja silmien väriä korostavaksi. Tekniikoiden käytössä on huomioitu myös se, että hiuksia voidaan sävyttää tai värjätä uudelleen, kun päivityksen aika tulee. On aina todella palkitsevaa nähdä, kun asiakkaalle valittu väri saa hänen ihon ja silmät loistamaan. Oikeilla värivalinnoilla on todella iso merkitys ulkonäön parhaiden puolien esille tuomisessa.” toteaa Kaisa Vuorenpää Cutrinilta.

MYClips-projektia ja mallien kokemuksia voit seurata Instagramissa @myclipsfinland.

TANJA

”Olen Tanja, 31-vuotias nainen Kurikasta Etelä-Pohjanmaalta. Minulla on 5- ja 6-vuotiaat lapset ja ammatiltani olen maatalousyrittäjä. Olen ollut kohta 4 vuotta täysin kalju ja viimeisen vuoden aikana myös toinen kulmakarvani on harventunut.

Odotan erityisesti pipon käyttöä klipsien kanssa. Tykkään kovasti pipoista, mutta monet niistä eivät mielestäni istu tai näytä hyvältä kaljussa päässä. Nyt kun lapset ovat jo vähän isompia ja joskus on jopa aikaa ”laittautua”, niin olisi kiva saada vaihtelua – kun tämä kalju näyttää joka päivä samalta.

Ja jos näillä julkisilla kaljukuvilla joku alopeetikko rohkaistuisi ”tulemaan kaapista”, niin sehän olisi vaan plussaa. Mielestäni on tosi surullista että karvat tai niiden puuttuminen voi aika voimakkaastikin hallita ihmisen elämää.”

Reipas Tanja säihkyi kuvissamme kahdessa eri lookissa: kuparinsävyisessä (tyyli 1) sekä pidemmässä ruskeassa hiuksessa, jota vaalennettiin ja latvoja piristettiin muodikkailla pastellinsävyillä (tyyli 2).

TYYLI 1

Pesu- ja hoito:
CUTRIN VIENO Sensitive Shampoo hajusteeton hellävarainen shampoo ja CUTRIN VIENO Sensitive Deep Soothing Care hajusteeton hellävarainen tehohoito.

Väri:
CUTRIN AURORA kestoväri 8.74 + 4,5 %, 1:1, 30 min.

Viimeistely:
CUTRIN VIENO Sensitive Multispray tuoksuton muotoilusuihke, CUTRIN MUOTO Heat Protection -lämpösuojasuihke, CUTRIN MUOTO Humidity Shield -kosteussuojasuihke.

TYYLI 2

Pesu- ja hoito:
CUTRIN VIENO Sensitive Shampoo hajusteeton hellävarainen shampoo ja CUTRIN VIENO Sensitive Deep Soothing Care hajusteeton hellävarainen tehohoito.

Vaalennus:
Esivaalennus pituuteen ja latvaan balayage-tekniikalla CUTRIN AURORA ammoniakiton vaalennusaine + 4,5 %.

Väri:
Vaaleat raidat pituuteen ja latvaan: CUTRIN AURORA ammoniakiton hiusväri 0.01 + 0.06 + 1,5 %, 1:2 , 50 min. Vaaleanpunaiset raidat: CUTRIN AURORA ammoniakiton hiusväri 9.51 + 1,5 %. Laventeliraidat: ammoniakiton hiusväri 9.61 + 1,5 %, 1:2, 20 min.

Viimeistely:
CUTRIN VIENO Sensitive Multispray hajusteeton muotoilusuihke ja CUTRIN VIENO Sensitive Hairspray Light hajusteeton kevyt hiuskiinne.

KATJA

”Olen Katja, 18 vuotias. Olen energinen, positiivisella asenteella varustettu abivuotta käyvä nuori nainen. Minulle tärkeää elämässä on terveys, lähimmäiset ja uusien kokemuksien kerryttäminen.

Olin noin 3 vuotias, kun vanhempani näkivät päässäni ensimmäisen laikun. Siitä ei mennyt kauaa, kun kaikki karvat tippuivat. Diagnoosina Alopecia totalis. Olin lapsena varsin iloinen ja huoleton hiuksettomuudesta, silloin tällöin tapahtuneesta kiusaamisesta huolimatta. Todella suurta henkistä epävarmuutta koin kuitenkin siirryttyäni yläasteelle. Tajusin kuinka erilainen olin ja ulkonäköpaineet ajoivat itsevarmuuteni ihan nollaan. Lukioon päästyäni aloin taas saamaan itsevarmuutta ja oloni onkin nyt hyvä omassa kehossani!

Minut innosti lähtemään mukaan MYClips-projektiin halu kokeilla jotakin uutta – ja se, että ystäväni äiti on sanonut minulle aina, että sinun kannattaisi kokeilla edes hakea mallin hommia. Ikinä en oikein ole tosissani sitä asiaa ottanut, mutta kun näin Alopeciaklubin Facebook –ryhmässä tästä projektista ilmoituksen, ajattelin, että pakkohan se on kokeilla.

En ole ennen kokeillut klipsejä, enkä juuri tiedä kuinka ne toimivat. Siksi niitä on nyt hienoa päästä testaamaan. Toivon ja uskon klipsien tuovan helpotusta niihin tilanteisiin, joissa peruukin käyttö voi olla liian raskasta. Nykyinen käyttöperuukkini alkaa myös olla jo parhaat päivänsä nähnyt.”

Hiuksettomuus ei estä tätä energistä naista haaveilemasta tulevaisuudesta. Kuvasimme Katjan kahdessa eri tyylissä: tummalla luonnonkiharaisella hiuspäähineellä (tyyli 1) sekä kuparisella, pehmeästi taipuisalla puolipitkällä hiuksella (tyyli 2). Katjan mukaan arjen testailuihin näistä lähti kuparinsävyiset klipsit.

TYYLI 1

Pesu- ja hoito:
CUTRIN VIENO Sensitive Shampoo hajusteeton hellävarainen shampoo ja CUTRIN VIENO Sensitive Deep Soothing Care hajusteeton hellävarainen tehohoito.

Väri:
CUTRIN AURORA Ammoniakiton hiusväri 5.0 + 3 %, 1:2, 20 min.

Viimeistely:
CUTRIN MUOTO Soft Spray Wax sprayvaha pitkille hiuksille. Spray suihkutetaan ensin käsiin ja puristellaan käsin lisäkkeisiin. Lopuksi viimeistellään CUTRIN MUOTO Humidity Shield -kosteussuojasuihkeella.

TYYLI 2

Pesu- ja hoito:
CUTRIN VIENO Sensitive Shampoo hajusteeton hellävarainen shampoo ja CUTRIN VIENO Sensitive Deep Soothing Care hajusteeton hellävarainen tehohoito.

Väri:
CUTRIN AURORA kestoväri 8.74 + 4,5 %, 1:1, 30 min.

Viimeistely:
CUTRIN MUOTO Soft Spray Wax sprayvaha pitkille hiuksille. Spray suihkutetaan ensin käsiin ja puristellaan käsin lisäkkeisiin. Lopuksi viimeistellään CUTRIN MUOTO Humidity Shield -kosteussuojasuihkeella.

KATRI

”Olen Katri 53-vuotias nainen Tampereelta. Olen naimisissa ja meillä on kaksi jo aikuista lasta. Yhdessä olemme olleet jo 33 vuotta, josta naimisissa 25 vuotta. Alopecia androgenica on minun diagnoosini ja se puhkesi hiljaa hiipien reilu kolmekymppisenä. Silloin minulla oli vielä pitkä, paksu ja luonnonkihara tukka.

Facebookin Alopeciaklubin sivuilla näin tämän jutun ja ajattelin, että nyt tai ei koskaan minun on repäistävä itseni pois siitä häpeän kierteestä mikä tukattomuudesta usein tulee. Klipseistä voisi olla apua ihan normipäivään, kun peruukki on liian kuuma tai kun haluan olla huoliteltu ja ”sulautua massaan” sen sijaan, että paljas pääni kirkuu kauas.

Olipa hienoa, että saimme myös herkän ja kauniin Katrin mukaan tähän projektiin. Katri sai vaaleasta hiuksesta punotun MYClips-hiuspäähineen.

Hiukset pestiin tuoksuttomalla ja hellävaraisella CUTRIN VIENO Sensitive Shampoolla ja hoidettiin CUTRIN VIENO Sensitive Deep Soothing Care -tehohoitoaineella.

Hiuksiin tehtiin kevyt kiharrus muotoiluraudalla ja viimeisteltiin CUTRIN MUOTO Humidity Shield -kosteussuojasuihkeella sekä kevyellä, elastisella CUTRIN MUOTO Light Elastic Hairspray -hiuskiinteellä.

YHTEISTYÖSSÄ:

MYClips Finland: IG @myclipsfinland FB Minna Haantaus-Pekarila

Hiusstudio Muoto: IG @hiusstudiomuoto FB HiusStudio muoto

Asut: Niinmun design: IG @niinmundesign FB Niinmun design

Meikki: Tiina Willman: IG @tiinawillmakeup FB Tiina Willman / make-up & hair

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin