VOIMAA POHJOISESTA LUONNOSTA. VASTUULLISESTI.

Vain elinvoimaisimmat marjat ja kasvit menestyvät pohjoisen ankarissa olosuhteissa. Uniikki luontomme tarjoaa puhtaita raaka-aineita, joita ei löydy muualta maailmasta. Lyhyen, mutta intensiivisen kasvukauden aikana luontomme antimiin tiivistyy runsas määrä ravinteita, vitamiineja ja tehoaineita, jotka ovat luonnostaan oikeanlaisia suojaamaan ja hoitamaan myös hiuksia.

CUTRIN on edelläkävijä pohjoisen luonnon raaka-aineiden hyödyntämisessä. Käytämme tuotteissamme kestävillä tavoilla kerättyjä pohjoismaisia raaka-aineita, joista monet saadaan elintarvike- ja puuteollisuuden sivutuotteina. Esimerkiksi monet tuotteissamme käytettävistä marjaöljyistä ja -uutteista saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämä puristekakusta. Se tuo meille merkittävän kestävän kehityksen edun sillä marjoja ei tarvitse poimia pelkästään kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin. Sivuvirtoja käyttämällä edistämme myös paikallisia kumppanuuksia ja vähennämme jätettä.

Karpalo

Karpalo

Voimakkaanpunainen karpalo kasvaa suoalueilla ja metsälampien rannoilla. Se kypsyy myöhään syksyllä ja voidaan poimia myös keväällä pakkasen puremana. Karpalonsiemenöljy sisältää välttämättömiä omega-6 ja omega-3 rasvahappoja, antioksidantteja, karotenoideja ja kasvisteroleja. Karpalo sisältää tokotrienolia, harvinaista E-vitamiinin johdannaista, joka on jopa 40-60 kertaa tehokkaampi antioksidantti kuin E-vitamiinin perusmuoto, alfatokoferoli.

CUTRIN hyödyntää tuotteissan elintarviketeollisuuden sivuvirrasta saatavaa karpalonsiemenöljyä, joka ravitsee ja suojaa hiuksia ja hiuspohjaa ulkoisia rasitteita vastaan. Karpalonsiemenöljyä käytetään aktiiviaineena useissa eri tuotesarjoissa: AINOA Color tuotteissa, AURORA Color Care tuotteissa sekä AURORA kestoväreissä.

Lakka

Lakka

Lakka on pohjoisen ankarissa olosuhteissa kukoistava marja. Pohjoisen valon ainutlaatuinen sykli tekee marjasta erittäin C-vitamiini- ja antioksidanttipitoisen. Lakansiemenet sisältävät runsaasti omega-rasvahappoja. Lakasta saadaan kosmetiikan hyötykäyttöön eri jakeita, joista CUTRIN käyttää lakansiemenuutetta kausituotteissa.

Variksenmarja

Variksenmarja

Pohjoisessa Suomessa variksenmarjan käytöllä on satavuotiset perinteet. Variksenmarjan satokausi on pitkä heinäkuusta lumen tuloon saakka ja sitä voidaan poimia vielä seuraavana keväänä. CUTRIN käytössä on variksenmarjauute, jota käytetään AINOA Deep Clean ja Mineral Remove shampoissa. Se virkistää hiuspohjaa ja sisältää runsaasti suojaavia antioksidantteja. Uutteeseen käytetään arktisilta alueilta kerättyjä variksenmarjoja.

Puolukka

PUOLUKKA

Suomen yleisimpiin metsäkasveihin kuuluvan puolukan hyödyntäminen on syvällä kulttuuriperinnössämme. Ravitsevaa ja suojaavaa puolukansiemenöljyä käytetään CUTRIN kausituotteissa.

Mustikka

MUSTIKKA

Mustikoita on käytetty vuosisatojen ajan kansanperinteessä ja ne kuuluvat suomalaiseen ruokavalioon. Mustikka sisältää runsaasti välttämättömiä omega-6 ja omega -3 rasvahappoja (linoli- ja alfalinoleenihappoja) sekä suojaavia antioksidantteja, kuten tokoferoleja ja marjalle tumman värin antavia antosyaaniyhdisteitä. CUTRIN käyttää elintarviketeollisuuden sivuvirtana saatavaa mustikansiemenöljyä HOHDE ja AINOA Moisture tuotteissa.

Tupasvilla

TUPASVILLA

Tupasvilla kasvaa viileissä olosuhteissa kosteikoissa ja turvesoilla. Se on sopeutunut sietämään äärimmäisiä ja karuja sääolosuhteita. Tupasvillauute auttaa suojaamaan hiuspohjaa sekä rauhoittamaan ja kosteuttamaan sitä hellävaraisesti. Tupasvilla sisältää runsaasti suojaavia polyfenoleja, kosteuttavia sokereita ja ravitsevia mineraaleja. Tupasvillauutetta hyödynnetään tehoaineena CUTRIN VIENO pesu- ja hoitotuotteissa.

Lähdevesi

LÄHDEVESI

Arktinen lähdevetemme on peräisin Suomen Lapista, jossa luonto on sen puhdistanut: vesi on suodattunut jääkauden jälkeen muodostuneiden hiekka- ja sorakerrosten läpi. Lähdevetemme on ihanan pehmeää – se hellii hiuksia ja hiuspohjaa. Lähdevettä käytetään CUTRIN VIENO pesu- ja hoitotuotteissa.

Koivu

KOIVU

Koivunmahla on alkuperäinen luonnontuote, nestemäinen ravintoliuos, joka virtaa keväällä koivussa juuresta latvaan. Koivunmahla on elävää vettä ja terveyseliksiiriä. Sitä käytetään sekä ulkoisessa että sisäisessä kauneuden hoidossa ja koko kehon hyvinvoinnin tukemisessa. Se sisältää mm. sokereita, hedelmähappoja, runsaasti erilaisia mineraaleja. Koivunmahla on käytössä CUTRIN AINOA Volume tuotteissa sekä MUOTO tuotteissa.

Koivun lehdet sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja flavonoideja, A-vitamiinin esiastetta, B2 – ja B3-vitamiineja sekä eteerisiä öljyjä. Xylitoli eli koivusokeri on tehokas hiusta ja hiuspohjaa kosteuttava aine. Koivunlehtiuute ja koivusokeri ovat käytössä CUTRIN MUOTO tuotteissa.

Männynkaarnauute

MÄNNYNKAARNAUUTE

Pohjoismainen männynkaarnauutteemme on jalostettu luontoa kunnioittaen metsäteollisuuden sivuvirtaa hyödyntäen. Mänty on yleisimpiä puita Suomen luonnonvaraisissa metsissä. Sen kaarna sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka suojaavat hiuksia ympäristön stressitekijöitä vastaan. CUTRIN käyttää männynkaarnauutetta tehoaineena BIO+ Anti-Dandruff ja BIO+ Energy Boost tuotteissa.

Kuusenoksatyviuute

KUUSENOKSATYVIUUTE

Kotimainen kuusenoksan tyviuute sisältää runsaasti hiuksia suojaavia luonnon antioksidantteja. Oksantyviuutetta saadaan ympäristöystävällisesti sekä energiatehokkaasti puunjalostusteollisuuden sivuvirrasta. CUTRIN hyödyntää kuusenoksatyviuutetta tehoaineena BIO+ Re-Balance ja Detox tuotteissa.

Pakurikääpä eli Chaga

PAKURIKÄÄPÄ ELI CHAGA

Pakurikääpää käytetään tavallisesti kosmetiikassa uutteena. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, betuliinia, mineraaleja sekä sokerijohdannaisia. Se suojaa, kosteuttaa ja vahvistaa hiusta ja hiuspohjaa. CUTRIN hyödyntää pakurikääpää tehoaineena BIO+ Re-Balance ja Detox tuotteissa.

Pohjoinen leväuute

POHJOINEN LEVÄUUTE

Furcellaria Lumbricalis (Sodium Carragenan) on Skandinavian kylmissä vesissä yleisesti esiintyvä punaruskea levä, joka viihtyy parhaiten matalissa vesissä kalliolla ja kivillä. Tätä elintarviketeollisuuden jo pitkään hyödyntämää levää käytetään myös kosmetiikassa sen ainutlaatuisen kosteutta sitovan ominaisuutensa takia.

Pohjoisesta levästä bioteknologian avulla tuotettu ja merisuolalla rikastettu levätiiviste sitoo kosteutta hyaluronihapon tavoin auttaen ylläpitämään ihon kosteustasapainoa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että levä on jopa hyaluronihappoa tehokkaampi kosteuttaja. CUTRIN käyttää pohjoista leväuutetta kausituotteissa.

Nokkosuute

NOKKOSUUTE

Kotimainen nokkosuute auttaa raikastamaan ja puhdistamaan hiuksia ja hiuspohjaa sekä suojaamaan hiuksia ulkoisia stressitekijöitä vastaan. Nokkosella on myös detox-vaikutus. CUTRIN käyttää nokkosuutetta kausituotteissa.

Kotimainen hampunsiemenöljy

HAMPPUÖLJY

Kotimainen hampunsiemenöljy sisältää runsaasti tasapainoisessa suhteessa tyydyttymättömiä omega-6 ja omega-3 rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään hiuspohjan luonnollista suojaa. Lisäksi hampunsiemenöljy sisältää runsaasti luonnollista E-vitamiinia, antioksidanttia, joka auttaa suojaamaan ympäristön stressitekijöiltä ja edistää ihon kosteudensäilyttämiskykyä. Kosteuttaa ja elvyttää kuivia ja käsiteltyjä hiuksia, antaa kiiltoa.

Kauraöljy

KAURAÖLJY

Kotimainen kauraöljy saadaan elintarviketeollisuuden sivuvirrasta. Se sisältää runsaasti omega-6 rasvahappoja ja on luonnollinen E-vitamiinin lähde, joka tukee ihon luonnollista suojaavaa kalvoa. Kauraöljy rauhoittaa ihoa ja hiuspohjaa sekä vahvistaa hiuksia. Se soveltuu hyvin herkälle ja kuivalle hiuspohjalle ja on luontaisesti gluteeniton. CUTRIN hyödyntää tätä hiuspohjaa hellivää tehoainetta BIO+ Hydra Balance ja BIO+ Strengthening tuotteissa.

Katajanmarja

KATAJANVERSO- JA KATAJANMARJAUUTE

Kotimainen katajanversouute sisältää eteerisiä öljyjä, vahoja ja pihkaa. Se tukee muiden aktiiviaineiden hiuspohjaa rauhoittavia ominaisuuksia. Katajanversouutteessa on miellyttävä ja raikas tuoksu. CUTRIN BIO+ Detox Scalp treatment tuotteen tehoaineena käytetään katajanversouutetta. Tehoaineen käyttöön on myönnetty patentti Cutrinille.

Kotimainen katajanmarjauute saadaan vesi-glyseroliuutolla. Se sisältää eteerisiä öljyjä, tanniineja, sokereita ja C-vitamiinia. Katajanmarjauute virkistää ja raikastaa sekä hiuksia että hiuspohjaa. Sitä käytetään tehoaineena CUTRIN BIO+ Original Active anti-dandruff ja Special anti-dandruff shampoissa.

Vadelma

VADELMA

CUTRIN käyttää vadelmavahaa AURORA ammoniakittomien hiusvärien tehoaineen. Se antaa kiiltoa ja auttaa suojaamaan hiuksia, jolloin hiukset pysyvät hyvässä kunnossa ja helposti käsiteltävinä värikäsittelyn ajan.

Tyrni

TYRNI

Tyrnin marjat kuuluvat maailman ravintorikkaimpiin. Se kasvaa Suomen luonnossa rannikolla, mutta sitä on myös alettu viljellä. Tyrnin hyödylliset vaikutukset ravitsemuksessa ja ihonhoidossa on tunnettu jo vuosisatoja. Marja sisältää välttämättömiä omega-rasvahappoja, C-vitamiinia ja suojaavia antioksidantteja sekä useita kivennäis- ja hivenaineita. CUTRIN hyödyntää elintarviketeollisuuden sivuvirrasta saatavaa tyrninsiemenöljyä, joka ravitsee hiuksia tehden niistä pehmeät ja sileät. Lisäksi se suojaa hiuksia ulkoisia stressitekijöitä vastaan. Tyrninsiemenöljyä käytetään tehoaineena AINOA Repair -tuotteissa. Ainoa Color Vinegar sprayn tehoaineena käytetään tyrnietikkauutetta, joka parantaa hiusten kammattavuutta ja käsiteltävyyttä.

PIHLAJANMARJAÖLJY

Sisältää runsaasti antioksidantteja sekä Omega-6 ja Omega-9 -rasvahappoja. Auttaa suojaamaan ja kosteuttamaan hiuksia sekä tekemään niistä pehmeän tuntuiset. CUTRIN käyttää pihlajanmarjaöljyä kausituotteissa.

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin