KUNNIOITUKSEMME LUONTOA KOHTAAN HEIJASTUU KAIKKEEN TOIMINTAAMME

Me CUTRINilla olemme ylpeitä suomalaisuudesta sekä pohjoisista juuristamme. Luontomme puhtaus ja sen tarjoamien raaka-aineiden ainutlaatuinen voima inspiroivat tuotekehitystämme. Filosofiamme on kehittää turvallisia, pohjoisen luonnon raaka-aineita hyödyntäviä tuotteita, kestävän kehityksen periaatteita huomioiden.

TUOTETURVALLISUUS

Haluamme tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita tinkimättä arvomaailmastamme. Tuotteemme valmistetaan noudattaen GMP- laatustandardia ja ISO 9001 johtamisjärjestelmästandardia. Seuraamme tarkkaan alan uusimpia tutkimuksia ja noudatamme EU:n lainsäädäntöä. Jokaiselle CUTRIN tuotteelle tehdään lainsäädännön vaatima turvallisuusarviointi, joka takaa sen, että tuotteet ovat turvallisia käyttää eivätkä aiheuta vaaraa käyttäjän terveydelle normaaleissa olosuhteissa.

Turvallisuusarvioinnissa käsitellään erikseen kaikki käytetyt raaka-aineet sekä selvitetään tuotteen turvallisuus kokonaisuutena. Altistuminen sekä tuotteelle että yksittäisille raaka-aineille arvioidaan yksityiskohtaisesti huomioiden raaka-aineiden toksikologinen profiili, tuotteessa käytettävä pitoisuus ja turvallisuusrajat. Kaikkien CUTRIN-tuotteiden turvallisuuden on vahvistanut pätevä ulkopuolinen turvallisuusarvioija.

LUONNON RAAKA-AINEITA TEOLLISUUDEN SIVUVIRROISTA

CUTRIN on edelläkävijä pohjoisen luonnon raaka-aineiden hyödyntämisessä. Pohjoisen ankarissa olosuhteissa vain elinvoimaisimmat marjat ja kasvit menestyvät. Uniikki luontomme tarjoaa puhtaita raaka-aineita, joita ei löydy muualta maailmasta. Lyhyen, mutta intensiivisen kasvukauden aikana luontomme antimiin tiivistyy runsas määrä ravinteita, vitamiineja ja tehoaineita, jotka ovat luonnostaan oikeanlaisia suojaamaan ja hoitamaan myös hiuksia.

Käytämme tuotteissamme kestävillä tavoilla kerättyjä pohjoismaisia raaka-aineita, joista monet saadaan elintarvike- ja puuteollisuuden sivuvirroista. Esimerkiksi monet tuotteissamme käytettävistä marjaöljyistä ja -uutteista saadaan elintarviketeollisuuden ylijäämä puristekakusta. Se tuo meille merkittävän kestävän kehityksen edun sillä marjoja ei tarvitse poimia pelkästään kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin. Sivuvirtoja käyttämällä edistämme myös paikallisia kumppanuuksia ja vähennämme jätettä.

Pyrimme jatkuvasti lisäämään sekä paikallisten pohjoismaisten ainesosien määrää että monipuolisuutta tuotekoostumuksissamme. CUTRIN pesu- ja hoitotuotteiden aineisosista keskimäärin n. 90 % on luonnollista alkuperää.

EETTISESTI VASTUULLINEN

Meille on yhtä tärkeää valita ainesosat, joita käytämme samoin kuin ne, joiden käyttöä vältämme. Asiakkaidemme turvallisuuden takaamiseksi seuraamme tarkasti raaka-aineiden tieteellistä tutkimusta. CUTRIN on poistanut ennakoivasti mahdollisesti vaarallisia ainesosia, kuten esimerkiksi sykliset silikonit.

CUTRIN ei testaa eläimillä tuotteita tai niiden raaka-aineita, eikä teetä eläinkokeita missään vaiheessa tuotekehitysprosessia. Eurooppalaisena ja suomalaisena yrityksenä CUTRIN noudattaa EU:n kosmetiikkalainsäädäntöä, joka kieltää eläinkokeet. Lähes kaikki hoito- ja muotoilutuotteemme ovat vegaanisia ja tavoitteemme on saavuttaa 100 % vegaanisuus jälleenmyyntituotteissa lähitulevaisuudessa.

CUTRIN tarjoaa useita hajusteettomia tuotteita, jotka on kehitetty yhteistyössä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. CUTRIN Oyster Sensitive tuotteet saivat ensimmäisinä kampaamotuotteina oikeuden käyttää Allergia ja astmaliiton yhteistyötunnusta vuonna 2002. Yhteistyö jatkuu edelleen ja tunnuksen saaneita kampaamotuotteita on nykyisessä CUTRIN VIENO sarjassa jo toistakymmentä.

KIERRÄTETTYJÄ JA KIERRÄTETTÄVIÄ MATERIAALEJA

Pakkausten osalta työskentelemme jatkuvasti useilla alueilla niiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Tavoitteenamme on parantaa pakkausmateriaalien kierrätettävyyttä ja tarjota kierrätystietoja sekä kampaajille että kuluttajille. Tavoitteemme on myös vähentää eri pakkausmateriaalien määrää tai korvata ne vastuullisemmilla vaihtoehdoilla.

Suomessa CUTRIN toteuttaa tuottajavastuuta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy: n kautta. Cutrin Oy:n Rinki Oy:lle maksamalla vuosittaisella jäsenmaksulla katetaan kierrätyksestä syntyviä kuluja. Jäsenmaksuilla RINKI järjestää kartongin, paperin, lasin, metallin ja muovin kierrätyksen ympäri maata.

OLEMME SITOUTUNEITA PIENENTÄMÄÄN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIAMME

Tämä on myös meidän kotimme. Ensiluokkaiset CUTRIN kampaamotuotteet suunnitellaan, kehitetään ja testataan Suomessa. Juuremme lääketeollisuudessa näkyvät tinkimättömyydessämme tuoteturvallisuutta kohtaan. Kunnioitamme yhteistä pohjoista ympäristöämme, ja tämä näkyy toimintatavoissamme. Olemme määrittäneet toimintamme hiilidioksidipäästöt (scope 1, 2 ja 3) ja tavoitteenamme on päästöjen vähentäminen kumppanien kanssa yhteistyössä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Pyrimme parantamaan jokaisen uuden tuotteen ympäristövaikutuksia edelliseen lanseeraukseen verrattuna.

Lue lisää aiheesta LUMENE Groupin vastuullisuusraportista LUMENE Groupin GRI vastuullisuusraportista

Huomio!

×

Tätä tuotetta ei voi lisätä enempää ostoskoriin